Vakantiefoto's met je smartphone

De beste camera zit in je broekzak!

Herken je dat? Je bent op vakantie en het landschap is prachtig. Indrukwekkend. Je maakt een foto maar het komt niet over zoals jij het net gezien hebt. Balen is dat. Maar goed nieuws! Je hoeft niet de nieuwste smartphone te hebben om wel die indrukwekkende foto's te maken. Het is een meestal een kwestie van anders kijken. En dat kan je leren.

De beste camera zit gewoon in je broekzak. Je moet alleen even weten hoe je hem gebruikt! 

In een dagdeel leer ik je hoe je de mooie foto's kan maken met je mobiel. Een workshop die vooral gericht is op het "anders kijken". Vol met tips en handigheidjes en met een klein beetje techniek. Zodat de momenten die je tijdens je vakantie voor je zag, in je vakantiealbum of aan de muur komen te hangen.

Woensdag 19 juni, 19.00-21.30

Hoe maak je nou die scherpe, goed belichte foto's? We beginnen met een beetje techniek. Ik vertel je hoe de camera van je telefoon werkt en welke instellingen handig zijn om te gebruiken. Geen zorg. Dit deel van de workshop is belangrijk maar we houden het kort.

Vervolgens gaan we verder met de verschillende manieren van kijken. Wat maakt dat de ene foto een kiekje is en de andere het "wow!-effect" geeft? Waar houd je rekening mee bij het fotograferen van mensen en dieren? Hoe breng je een voorwerp, gebouw, landschap, mooi in beeld? En wat doe je bij "moeilijk" licht? Ik laat je een aantal handige apps zien waarin je je foto's kunt bewerken om ze net dat tikje extra te geven.

En we gaan vooral aan de slag! Veel doen! 

Want ik zou het fantastisch vinden als je na de workshop zelf het gevoel hebt dat je betere mooiere foto's bent gaan maken!

Tenslotte geef ik je tips hoe je er voor kan zorgen dat die mooie momentjes niet op je mobiel blijven staan maar in een boek of aan de muur komen. 

 

Inschrijven 19 juni

Tarief

De workshop smartphone fotografie kost €65,-

  • op een toffe locatie aan de Grote Voort 8 in Zwolle vol met mogelijkheden om te oefenen
  • incl hapjes/drankjes
  • je maakt een afdruk van je mooiste foto tijdens de workshop om je te inspireren de foto's van je telefoon, aan de muur te krijgen

De workshop kan ook aan groepen gegeven worden. Of op een andere locatie. Stuur een berichtje voor meer informatie.