Uitvaartfotografie

Waarom uitvaartfotografie?

Als iemand waar je van houdt overlijdt dan komt er ontzettend veel op je af. Zelfs als jullie de tijd hebben gehad om afscheid te nemen, gebeurt er in die week heel veel. Vaak gaat er van alles langs je heen. Foto’s kunnen helpen om je achteraf te realiseren wat er allemaal gebeurd is.

Waarschijnlijk krijg je te horen dat het belangrijk is om er over te praten. Maar dat is niet altijd makkelijk! Samen met een ander een boek doorbladeren met foto’s van de uitvaart kan daarbij helpen.

Ik maak foto’s van de belangrijke momenten maar breng ook de emoties en interacties in beeld. Laten zien hoe jullie het samen beleven, elkaar troosten of misschien lachen om mooie herinneren. Door middel van uitvaartfotografie breng ik niet alleen het afscheid in beeld maar fotografeer ik een stukje van het leven. 

De foto's op deze pagina zijn geplaatst met toestemming van de familie.

Onopvallend

Ik ben niet onzichtbaar. Maar ik blijf op gepaste afstand. Ik weet wanneer ik dichtbij kan komen en wanneer het goed is om jullie ruimte te geven.

Werkwijze

Van te voren heb ik altijd contact met de familie en/of met de uitvaartondernemer. We bespreken wat jullie wensen zijn en bij welke momenten jullie mij er wel en niet bij willen hebben. Soms kom ik van te voren langs om kennis te maken maar als dat lastig is dan bellen of mailen we. We bespreken wat er gaat gebeuren zodat ik hier goed op in kan spelen. Het doornemen van de planning kan ik ook doen met de uitvaartondernemer.

Tarieven

Iedere uitvaart is uniek. Daarom werk ik met een basispakket dat jullie zelf kunnen uitbreiden.

Het basispakket kost €475,- en is inclusief:

  • tot 3 uur fotografie
  • Minimaal 50 digitale bestanden
  • Beelden binnen 3 weken geleverd 

Dit is uit te breiden met extra uren en/of een album: 

  • Ieder extra uur kost €100,- .
  • Een basis album van 30 x 20 cm en 30 blz kost €250,-

Album

Een mooi album om te foto's terug te kijken. Het album wordt met de hand ingebonden en heeft verdikte vlakliggende bladen. De foto's worden gedrukt op fotopapier van hoogwaardige kwaliteit.

Als jullie al weten dat jullie een album willen laten maken dan krijgen jullie samen met de digitale reportage de eerste opzet voor het album. We nemen we door of er foto's gewisseld moeten worden en kiezen jullie een cover (kaft). Weten jullie nog niet of jullie een album willen laten maken? Geen probleem, dit mogen jullie ook later beslissen.

Ik ben Remke...

en fotografeer het leven. En wat mij betreft is de dood daar een onderdeel van. De eerste uitvaart die in beeld bracht was van de vader van een goede vriendin. Daar werd ik getroffen door het feit dat het die dag vooral over zijn leven ging. Over de mensen die hij om zich heen had. Wat hij voor ze betekende. Het was verdrietig. Maar ik zag ook dat het leven gevierd werd. Familie die elkaar steunde, Collega's die herinneringen ophaalden, kinderen die alle ongeschreven (uitvaart) regels overtraden en daarmee de spanning doorbraken.

Na deze eerste kennismaking met uitvaartfotografie volgden er meerdere en inmiddels bied ik het 5 jaar aan. Ik heb veel verschillende uitvaarten in beeld gebracht. Van grote begrafenissen met dragers en veel muziek, tot kleine intieme uitvaarten. Uitvaarten van oudere mensen en hele jonge kinderen. En iedere keer blijft het bijzonder en een voorrecht om te doen. 

 

 

Wij hebben Remke Maris ingeschakeld om de uitvaart van mijn moeder vast te leggen. Ik kan het iedereen aanraden om zo’n aandenken te laten maken. En schakel dan vooral Remke in! Na een kort vooroverleg over de wensen doet ze haar werk onopvallend en blijft discreet op de achtergrond, maar ze is wel gewoon op tijd op de juiste plaats. Haar zorgvuldigheid van werken komt ook terug in de overdracht van de foto’s. Deze worden zodanig aangeleverd dat je als klant niet ongewild geconfronteerd worden met beelden die je nog niet nu maar pas later zou willen zien. En natuurlijk waren de foto’s gewoon mooi en goed, met veel oog voor detail en liefde voor het vak gemaakt.

- Peter van der Meer -