Honden en bazen in Zwolle

9 maart 2023 - Remke Maris

Toen we 5 jaar geleden een hond in huis namen, leerde ik een nieuwe wereld kennen. 

Wandelend met onze labrador pup kwam ik mensen tegen op straat, in de buurt van mijn huis, die ik nog nooit eerder gezien had. Ik had ineens gesprekken op straat met buren die ik nog niet kende, terwijl onze honden kennis maakten door elkaar uitgebreid te besnuffelen. Meestal vind ik dat leuk. Soms gênant, als ik net wakker, haar in de war, pyjama nog aan, een minirondje doe en juist dan die ene buurvrouw tegenkom die er altijd zo keurig uit ziet.

Ik wist in no-time de namen van de honden in mijn straat. Alleen hoe de baasjes heten waar ik regelmatig mee sta te kletsten... ik weet het vaak nog steeds niet.

Wie zijn de mensen die 4 keer per dag met een dier aan een lijn door Zwolle lopen? Waarom doen we dat eigenlijk? Heeft de hond ons nodig of is het andersom? En hoe kiezen we de hond die bij ons past? Is het toeval dat bepaalde type mensen bepaalde honden kiezen?

Ik besloot het te onderzoeken. Uiteraard met mijn camera. Een lange termijn project. Zonder deadline. Ik loop een rondje mee met hond en baas en portreteer ze. Hieronder kan je alvast een kleine preview bekijken.